Irritation av tämligen vanlig sort

Jag börjar bli alltmer irriterad över att jag valde Ma C som kurs.... Det är ju så svårt och obegripligt!

Annars mår jag bra, förutom att jag är extremt trött. Dessutom åt jag havrgrynsgröt till frukost (vilket jag avskyr!!) och då brukar mina dagar bli tämligen förstörda. Särskilt måndagar, jag lider med stackars Gustaf.
Och som om inte det vore nog lyckades jag dessutom halka till rejält under promenaden till skolan från M-pärons jobb. Med Dr Martens kängor på fötterna, som för övrigt är perfekt storlek för mina fötter om jag låter bli att ha på mig fuktiga strumpor och oklippta naglar. Något jag råkade ha just idag, men jag trodde i min enfald att det skulle gå bra. Icke.
Tre småsår som utvecklades till skavsår under promenadens gång, 2 på vardera hälen och ett på ovansidan av tån bredvid lilltån. Misse var tvungen att komma med mina löparskor till skolan. Det gör visserligen fortfarande ont, men det skaver inte, och gör därmed mindre ont. Men är man dum så är man.

Och sorgligt nog har jag hamnat i en harry potter period efter att jag råkade hitta igen slash historien. För då blev jag nyfiken på om de var på gång med sjätte filmen ännu, och hittade en trailer tillsammans med syrran, samt fann att releasdatum på bio är 17 juli. Dags att räkna ner!
Hursomhaver, jag avskyr egentligen att vänta på något gott så länge, jag blir ganska otålig och irriterad. Det är tur att jag pluggar, för det tar både mycket energi och tankekraft.
Jag har dessutom börjat läsa böckerna igen, har redan hunnit plöja igenom första och andra, samt även sjätte och sjunde. De sistnämnda har jag inte ens läst på svenska, utan endast en gång vardera på engelska. Och det var visst ett tag sen, för jag kom inte ihåg mycket av det jag läste nu.
Trevlig läsning var det i alla fall. Harry Potter-böckerna är tyvärr mycket underskattade från min sida. Likaså filmerna, jag skulle egentligen vilja plöja igenom dem också, men J är intresserad av det också. Så antingen plöjer jag igenom extramaterialet eller väntar tålmodigt i några månader. Jag tror att det lutar mer åt det förstnämnda faktiskt.

Nu lutar det åt att äta lunch lite snabbt innan man har veckans roligaste lektioner; Kemi!

(Begriper inte vad det är med Kemi som jag gillar, för mycket av det är ju egentligen svårt... så hur kan jag njuta av att sitta och räkna och skriva formler på olika kemiska ämnen? Hur kan det vara kul att lära sig det ena efter det andra om elektroners energinivåer?)

Apropå Kemi, jag hade ju faktiskt en fundering på det nu i helgen;

Ni vet laktosintoleranta, de kan ju inte dricka mjölk. Vet ni varför? För de saknar enzymet som kan spjälka laktosen i kroppen. Laktos består av en glukosbit och en galaktosbit. Det är inget som tillsätts i mjölken utan det finns där från början. Men många laktosintoleranta jag känner kan dricka mjölken direkt ifrån kon. Så vad är det då som händer med laktosen när man pastöriserar mjölken? För något händer som gör att laktosintoleranta inte kan dricka av den...

Skumt...

I-landsproblem av mildare art

Internet-frågan hemma har löst sig halvvägs. Jag har fri tillgång till mammas dator för att göra viktiga saker som att betala räkningar, söka efter info till skolarbeten, söka jobb, kolla min mail osv.
Då var det allt det roliga man kan göra vid internet kvar... Det lär tyvärr dröja tills jag flyttar hemifrån, i alla fall som läget ser ut nu.

Men jag ska inte hänga så mycket läpp för det. Bibliotekets datorer finns ju alltid, även om de kan censurera sidor som de kan anses vara olämpliga (vi kan ju faktiskt inte tillåta att vem som helst är inne på sajter där folk lägger upp bilder på pojkar som håller varandra i handen, det är ju faktiskt barnförjudet.... ologiskt för mig men vem sjutton ska man resonera med?)

Skolan är jäkligt billig just nu, hittills har jag inte behövt köpa en enda bok till någon av mina kurser. Jag har lyckats hitta dem på billigare väg. Aah, det är i sådana här tider man känner hur underbart det är att bibliotek faktiskt finns...

Min slashperiod blir nästan bara värre. Vilket på några sätt är bra, bland annat för att genom att teckna fan arts så håller man sig i form med tecknarkunskaperna, utan att behöva oroa sig för att de ska försvinna. Purrrfect!

Grattis för resten min lillasyster Knycklis som fyller 12 år idag! Snyft, ungar växer alldeles för fort (det lär bli min mest använda mening när jag själv får barn...).
Har inte haft råd med något lyxigt, så jag tänkte att jag skulle teckna ett fint kort åt henne och ge bort ett presentkort på en filmkväll med mig. Hon får välja film, jag bjuder henne på biljett och snacks, och hon får en ensamkväll med mig. Hur bra är inte det?
Vilket för resten får mig att tänka på alla därute i vårt avlånga land som ständigt gnäller över vår överkonsumtion och materialism, och på fullaste allvar tycker att man borde slopa allt vad både jul och födelsedagar heter.
Bullshit säger jag, för hur kan minnen vara materialistiska?
Min senaste födelsedagspresent från J är ett bra exempel på det; han spelade en låt för mig, och han spelar sällan gitarr för mig. Inte direkt till mig i alla fall. Han kan spela upp för mig men det är inte samma sak.
Underbar present som jag har placerat i hjärtat och som aldrig kommer att försvinna. Inte ens om han skulle göra det.
Presenter ska komma från hjärtat, antingen i form av kärlek eller som välmening. Vill man ge bort något bara för att kan man ge bort choklad eller annat ätbart som personen ifråga tycker om. Men folk verkar inte resonera på det viset.

Nu har man bara kemin, så ska man hem och städa sen. Jippie!

Eller inte...

För resten så är låten "Dancing in the moonlight" av Thin Lizzy hur mysig som helst. Meesa like!

Lycka på en nostalgiskt nördig nivå

Efter närapå tre veckors idogt sökande... Äntligen!

Inte nog med att jag hittade igen en mycket eftersökt bok på biblioteket som jag har sökt betydligt längre efter, jag hittade dessutom igen min absoluta favorit fanfiction när det kommer till slash!

Boken ifråga, är en biografi som handlar om Kinas kulturrevolution. Ett av mina misstag har varit att söka på skönlitteraturavdelningen men exakt där fanns den ju inte. Den säger heller inte rakt ur att den handlar om kulturrevolutionen och att hitta igen den bland de 100-tals resultat man får upp när man söker på sökordet "Kina". Ett misstag. Nu tekniskt sett snubblade jag över den på holmsundsbiblioteket till min stora lycka, men det var mer ren tur än skicklighet.
Nu ska jag upplysa mig själv igen

Slash historien däremot var ren skicklighet. Jag vet inte om jag har sagt att jag har lite av en gayfetisch, men om inte så har jag nämnt det nu. Slash historier är helt enkelt fanfictions där personer från filmer, serier, tv-serier osv får ihop det, gärna manliga sådana. En populär slash historia är Harry hjärta Draco, alltså historier där Harry Potter får ihop det med Draco Malfoy. Majoriteten av dessa historier är extremt överdrivna och orimliga men en historia är både rimlig, söt, het och fullständigt underbar; Irresistible Potion. Där råkar Draco göra en kärleksdryck i ett misslyckat försök att skapa en osynlighetsdryck och blir kär i den första person han stöter på, vilket råkar vara Harry. Helt... gaah!
Jag läste den för sisådär 4-5 år sedan och förstod knappt ens hälften av allt, eftersom den är på engelska. Men det om det gick bra då, då måste det ju gå bra nu, om inte annat bättre. Jag längtar!

Trötthet på olika nivåer men i samma glas

Nu har man överlevt vårterminens första vecka på komvux, vilket inte var så farligt egentligen. Men jag inser snabbt vilka kurser jag måste satsa på och vilka jag kan ta det lugnare med...
Och till min förfäran måste jag kämpa jättemycket med Fysik A och Matte C. Det är jättemycket formler att hålla reda på, det är inte det lättaste att räkna (särskilt inte fysiken) och det är inte särskilt lättförståeligt.
Tack och lov att man har Biologi B ch Kemi A, annars hade jag brytit ihop. Biologi är enkelt för det handlar bara om fakta som man kan resonera kring. Kemi A innebär visserligen också lite räkning men inte alls i samma utsträckning. Dessutom är det kul!

Annars då? Jo tack, jag mår hyfsat.

Hårdkokta ägg till ögon och russin till mun

Jag är ingen bra människa när jag är trött. Jag måste ha mina ca 9 timmars sömn varje natt och inte lägga mig sent när jag ska stiga upp tidigt för att överhuvudtaget fungera. Annars får jag i bästa fall huvudvärk och kan samt vara en smula lättretad. I värsta fall, som nu när jag endast har sovit ca 5 timmar, är jag istället deppig av ingen anledning alls, och jag ser problem vart jag än tittar (hela jävla bildskärmen är ett enda problem, för jag har inte glasögonen med mig).
Så ska det inte vara, jag vet.
Nu är jag dessutom uttråkad, men det kanske bättras på om sisådär en halvtimme då jag har min introduktionslektion i Biologi B. Inger slipper inte undan mig så lätt, hehe!
Förutom Biologi B ska jag under den här terminen dessutom läsa Fysik A (börjar jag nästan ångra för jag behöver inhandla två böcker till den kursen, uhuhu!), Kemi A samt även Matematik C. De sistnämnda kurserna behöver jag inte köpa böcker till, jag kan låna mammas mattebok och idag bytte jag bort min gamla NK B bok mot en Kemi A bok. Med en gammal klasskamrat dessutom, det var riktigt överraskande roligt!

Snö har fallit nu under morgonen och natten och det har blivit kallt (ca 6 minusgrader) vilket är kanonbra tycker jag. Fast inte idag, för idag hade jag inga vettiga byxor på mig. Jag har på mig mina "piratbyxor" (jag antar att de ska sluta strax nedanför knäna på alla andra men på mig går de till strax ovanför skoskaften istället) i tunt tyg som påminner om strävt linnetyg. Värmer inte så bra. Dumma lilla mig.

Trött trött... Jag önskar att jag hade en egen lägenhet att fara hem till, då kunde man kanske sova i lugn och ro. Hemma i fädershemmet går det inte...


RSS 2.0