Parallellt med istappar och kemiska reaktioner

Sitter just nu och njuter av tonerna från Bad Religion samtidigt som jag äter glass och väntar på att hårfärgen ska verka färdigt. Glassen är i alla fall en livsnödvändighet just nu eftersom det är på tok för varmt i min lägenhet. I ärlighetens namn är jag endast iförd korta shorts samt en kort topp, för jag klarar inte av mer kläder på kroppen, jag har inte ens strumpor på mig.
Nåväl, det ska bli skönt att bli mörkhårig igen, utväxtsranden hade sannerligen börjat gå mig på nerverna var gång man såg sig själv i spegeln (vilket var extremt ofta på jobbet eftersom det finns åtminstone tre speglar i varje rum samt speglar på varje vägg i hissarna).

Mums mums!

Nämnde jag handduksdagen i tisdags? Inte? Shame in me!
Inte för att jag precis kunde fira den ordentligt, var på jobbet hela dagen och stressade på och när jag kom hem så orkade jag bara slappa i stort sett. Fast jag sprang visserligen omkring med rejält många handdukar under dagen och när jag kom hem satt jag i handduk större delen av kvällen eftersom jag inte orkade sätta på mig några vettiga kläder efter duschen.
Jag glömde inte bort den i alla fall.

Nu blir det ännu mer nördande: Jag har precis återupptäckt hur roligt det är med sims 2, speciellt nu efter att jag skaffade hem lite expansioner och prylpaket (Tonårsprylar, Ikea samt exp studentliv och året runt). När jag nyligen hade fått hem min dator som ny och fräsch så hade jag jätteroligt åt mina simmar och kvarter (tillhör den där jobbiga typen spelare som planerar ända ner på barnbarn nivå vem som ska dejta vem och vad de ska göra), men sen krashade den och mitt kvarter försvann. Efter det tappade jag gnistan, för somliga av mina karaktärer var såpass bra att jag fortfarande efter 1 ½ år kommer ihåg dem (som min player Paolo, han var underbar!!).
Tills nu.
Nu tycker jag att det är sjukt roligt igen, och nu har man äntligen lyckats installera spelen på D: vilket underlättar det hela vid en framtida omformatering.

Sen har jag även skaffat hem världens sötaste teckningsblock, den är en bok med hårda pärmar och en söt barnteckning på omslaget, samt även texten "Min Teckningsbok". Hur söt som helst, och det är förvånansvärt bra papper i den! Så än så länge har det blivit fyra teckningar i den, och fler är på G.

Annars har jag inte så mycket roligt att se fram emot. Skulle behöva träffa lite folk men jag jobbar lite väl mycket den närmaste tiden och när jag inte jobbar så träffar jag J eller sysslar med egna aktiviteter.

Snyft...

Får trösta mig med lite issues, har inte ens hunnit läsa de som jag tankade hem i tisdags (och offrade en och en halv timmes sömn för att kunna tanka ner, morr!)


Renovering i hjärnbalken och förvirring i hårddisken

Jag vaknade imorse och var på ett förskräckligt humör. Det var inte så att jag hade sovit dåligt, eller att jag var förbannad över att Leo väckte mig 4:52 med bus i soffan, utan för att jag hade drömt så konstigt. Just nu har jag bara minnesbilder (steg för sjutton upp strax före nio, det är inte ofta som man minns sina drömmar mer än någon timme) men jag minns vagt att jag drömde om renovering av diverse olika hus, rymningsförsök från diverse olika ställen samt även hur jag vandrade i tomhet eller ödeland. Så när jag vaknade hade jag en blandad känsla av ångest, nedstämdhet samt förvirrad ilska som jag inte visste vart jag skulle rikta. Det kändes mycket bättre när jag hade fått vakna till samt betalat hyran. Jäkla drömmar...

Sen är jag övertygad att min biologiska klocka har slutat ticka, och istället övergått till att ringa med hög volym. Ska jag tolka det som att nedräkningen har börjat?
Hur som helst, varför jag misstänker det beror på en barnfamilj som jag bevittnade under frukostrasten i resturangen till hotellet där jag jobbar. Den bestod av två föräldrar samt tre småbarn. Jag hade aldrig sett dem förut men visste ändå i vilket rum de bodde i eftersom jag hade städat det dagen innan. Mamman grälade på sonen som låg på golvet strax intill juicepressen och var allmänt i vägen och vägrade flytta på sig. Till slut tappade hon tålamodet och tog ifrån honom traktorn som han höll i, varav han givetvis började tjuta och säga att mamma var dum. Hon kontrade med att antingen klev han upp från golvet, eller så behöll hon traktorn och han fick inte följa med på stan sen. Då äntligen tog han sig upp från golvet och ställde sig snällt vid sin mamma.
Jag följde hela scenariot och kom sedan på mig själv med att tänka:
Jag vill också ha en unge att gosa och bråka med
Mentalt gav jag mig själv en smäll i huvudet för att jag hade tänkt tanken, för inte sjutton har jag planerat eller har möjlighet att skaffa barn just nu. Måste vänta. J och jag måste flytta ihop först och stadga oss lite vid ett liv med varandra, sen kan frågan få återkomma.
Men det är lite trevligt i alla fall att klockan har börjat ringa, det torde ju betyda att jag är redo både fysiskt och mentalt.

Mina dvd:er från australien har ännu inte kommit, och även om jag hade räknat med att de skulle komma först i nästa vecka så kan jag inte låta bli att känna lite besvikelse var gång jag går igenom dagens post och ser att jag inga paket har fått. Inte kan jag fortsätta titta på säsong två heller, jag har bara 6 episoder kvar och de fyra sista är en egen historia, så de måste jag nog se på raken. Och med tanke på vilken hemsk cliffhanger den första säsongen hade... Jösses, till och med J klarade inte av trycket med att vänta på nästa episod efter att ha sett den sista på första säsongen, utan bad mig visa honom första minutrarna i första episoden på säsong två. Tack och lov för youtube säger jag bara. Fast det hade inte skadat att låta honom vänta, jag kan klara av att han är en studsboll.
Nåväl, tålamod är en dygd som jag borde lära mig.

Nej, det här duger inte, nu ska jag fara på kick-off på jobbet. Undras vad som är planerat, mitt intryck av det hela har varit att det ska bli ett längre, roligare och mer djupgående personalmöte, men det kanske är helt fel.

Sen blir det till att städa hela lägenheten, det ser förskräckligt ut här efter en veckas förströdd livsstil (sover man dåligt, tränar dåligt och har ett stressigt jobb fyra dagar på raken så orkar du inte städa när du kommer hem). Sen blir det förhoppningsvis lite avslappnad verksamhet i form av måleri, jag ligger efter på en hel del saker som jag skulle vilja ha färdigt nu på stört.

Men innan jag går så vill jag bara säga att jag upptäckte till min stora glädje i förrgår att jag hade "Over the hills and far away" av Gary Moore på datorn, en låt som jag började tokälska när musikarna under mitt sista år på gymnasiet framförde den på en Rock & Pop-konsert. Klassens minsting satt bakom trummorna, och hon spelade fantatiskt bra och gjorde mig galet kär av musikalisk lycka! Jag anser sedan dess att trummorna är halva låten, vilket kan stämma hyfsat bra när man nu lyssnar på originalet.

"He knew that it would cost him dear,
but yet he dare not say.
Just where he'd been that fateful night,
a secret it must stay.
He had to fight back tears of rage.
His heart beat like a drum.
For with the wife of his best friend,
he spent his final night of freedom"


Sorterad bokhylla och sockerrus i badkaret

Badkar??

Äntligen har Popcorn fått flytta hem till mig! Och verkar dessutom betydligt mer nöjd med tillvaron än i sitt tidigare hem, dvs ett på tok för litet terrarium som ingen brydde sig om att rengöra förutom jag, och hur ofta for jag till gammelhemmet? Inte ofta, det är ett under att hon inte har blivit sjuk eller något sådant.
Det första hon fick göra var att ta ett bad, jag tror inte hon har fått bada sen jag flyttade och det var trots allt i slutet på januari. Det var kanske därför hon njöt så av att bli duschad, hon stod i badkaret med sträckt hals och blundade så länge att jag ett tag trodde att hon hade somnat.
Under tiden som hon badade, rengjorde jag alla hennes saker ordentligt för det har heller inte blivit gjort. Min sköldpadda=mitt ansvar kan man ju tycka... Ska aldrig mer låta någon som inte vill (och därför inte bryr sig) ta hand om henne när jag inte kan.
Nu sover hon sött i sitt nya terraium, ett som är i betydligt bättre storlek med träväggar så att jag slipper detta tvångsgående längs med väggarna. Nu vandrar hon omkring överallt.
Det ska in en och annan gren där samt lite ameplliljor så är terrariumet helt komplett. Redan nu är det himskans tjusigt och Popcorn trivs jättebra, men med lite pjoller här och där så kommer det att bli ännu bättre! Yes!

Uppgraderade till Burnig Crusade idag på J's "order", så nu ikväll ägnade jag ca en timme åt att levla med min blodalv paladin. Ganska roligt faktiskt, och det börjar mer och mer kännas som att jag vill att hon ska vara en tank. För min människo paladin är jag inte helt säker på vad jag vill med, det får framtiden utvisa.
Egentligen har jag ingen lust alls att spela wow, trots att det är jätteroligt. Jag är mer sugen på att köra om  Warcraft III, men jag har inte spelet själv. J har dem, men det är de ursprungliga utgåvorna som kräver skiva för att kunna spela. Brorsan hade best-seller varianten som inte krävde skiva för att kunna spela, vilket jag anser är mer praktiskt...

En av mina arbetskamrater kallade mig för tönt igår efter en diskussion om liknande ovanstående, men det tog jag som en komplimang. Livet är lite intressantare (eller tja, åtminstone roligare) när man är lite töntig. Hohoho!

Citron i teet är däremot inte gott, apropå något helt annat. Det är kanske meningen att man ska bara ta några droppar och inte en fjärdedelscitron som jag tog (jag tog säkerligen mer, jag har citronsaft på flaska nämligen och den är svår att dosera), så tekniskt sett har jag väl ingen talan i ämnet. Men jag kan trots allt säga att man ska vara väldigt försiktig med att dosera citron i te, annars blir det lätt... surt... oj,va smart jag är... *ironisk*
Och man ska heller inte tillsätta mjölk i det, för det blir bara läskigt! Uhuhu!

Turtles-dvd:erna från australien har inte kommit ännu, men det har knappt gått en vecka heller så jag är inte precis förvånad. Tidigast torsdag och senast nästnästa torsdag kan jag vänta mig paketet. Jag hoppas att det går hyfsat fort, det börjar kännas lite väl lockande att se klart säsong 2 redan nu (herregud, jag är två episoder bort från att lära känna 2003's variant av Usagi Yojimbo!!)

Något mer? Hmm, jag jobbar även imorgon och på torsdag... Och ska på kick-off på fredag, undras hur det blir.
Samt att J har problem med att komma hem till mig eftersom han vill vara tillgänglig för job på helgen, samt att de ska ha bandträff (kanske?) på måndag. Det gör mig bara egoistisk och får mig att instinktivt som kvinna att tänka tanken "Jag då?". Dumt av mig.

Nåväl, nu är det dags att sova. Men först ska här skämmas en stund, har inte diskat sen igår morse. Det är visserligen inte ett berg att ta hand om, men det rör sig heller inte om någon enstaka tallrik och några få bestick. Morr! Måste vara duktig imorgon. Men det tar vi då!

Buenas Noches!!

Stjärnan i det blå lyser över den leende tigern

Nästan poetiskt det där...

Ska egentligen gå och lägga mig nu på en gång men ville uppdatera med lite nyheter:

1. Köpte en nytt, UNDERBART, tangentbord idag av modell Microsoft Wired 600, vilket var en värd investering (179 kr på classes, det var extremt bra pris!). Och vilket lyft jämfört med mitt gamla. För det första så fungerar alla tangenter felfritt utan att somliga behöver tryckas extra hårt på, och för det andra är det tysta tangenter så det hörs inte lika tydligt när man skriver något. Och för det tredje så är det svart och matchar bättre med min dator. Extremt happy över det!

2. Jag och J var äntligen så extremt nördiga att vi spelade med våra druider ikväll (loggade precis ut faktiskt), och det var skitkul! Att vara nattalv är så kul som jag trodde att det skulle vara! Jag älskar deras område! Och vad bättre är att jag har J som kan hjälpa mig när det är saker som jag inte förstår. Vi ska kanske spela imorgon igen, det ska bli kul! Bara vi nu inte levlar för snabbt, vi hann redan till level 5 på under två timmar och då var vi ändå hyfsat sega och utnyttjade inte recruit-a-friend-bonusen.

3. Popcorn flyttar äntligen hem till mig imorgon och ska få bo i sitt nya, hundra gånger bättre terrarium. Det är inte komplett inrett ännu men fullt beboeligt för en sköldpadda. Leo kommer få sig en chock när han ser Popcorn därinne med tanke på hur förvånad han var över att jag inredde det tidigare idag.

4. Fick äntligen hem min Die Hard quadrology-box efter mycket om och men. Så nu kan jag njuta av underbart sexiga John McClane (ja, jag gillar Bruce Willis, ursäkta mig då för mina tantfasoner!) när jag vill, efter månader av väntan! Gaah!!
Hoho, läste för resten en rolig stripp från serien "Zelda" igår apropå "tända-på-kändisar":

             klockrent!!
               L.Neidestam©

Går att hitta i det senaste numret av Nemi. Lisa Neidestam är bland de bästa, helt klart!

Fast inte tycker jag att R-Pat är så snygg, han är nästan så snygg att man inte kan ta honom på allvar, eller i alla fall inte jag. Min smak är betydligt mer sofistikierad än så, kan vi låtsas i alla fall. Som sagt, John McClane...Donatello...Buck...Martin Riggs...Trunks...Thrall...Draco Malfoy...Cutter...Gomez...Spiderman...*domnar bort*

Snark!


Maskarna dansar och kattmyntan gråter i kakelbaren

Jag har visserligen sagt det förut men... Så jävla skum jag är när det gäller titlar!!

Nörderiflummet är fortfarande högt. Mina muggar har kommit och de är ruskigt fina! Jag är nog bland de få som är såpass nördig och barnslig att jag faktiskt vill ha Meta Knight på ett par muggar.
TMNT 2003 säsong 3 är även det på g, importerat från Australien av alla ställen vilket gör mig 600 kr fattigare med tillkommande fraktkostnader. Men det ordnar sig med den saken, huvudsaken är egentligen att jag får hem dem, så att jag kan fortsätta mitt turtles-nördande. Jag har nästan sett klart säsong 2 och det är inte så bra. Särskilt inte om även den säsongen har en riktigt hemsk cliffhanger som den första hade.
J har börjat bli riktigt fast i vårt tittande roligt nog. Snart har vi tittat färdigt på säsong 1 (tror vi har 6 episoder kvar... hmm) och då blir det riktigt spännande. Jag längtar tills vi kommer till de riktigt smaskiga delarna, så jag slipper sitta på nålar över att jag inget får säga (till skillnad från mig så avskyr J spoilers)

Men annars då? Vad är världen just nu utan mitt nörderi? Inte så underbart, jag är småledsen över småsaker...

Jag läste en krönika idag som gjorde mig tämligen ledsen. Det var en äldre man som beklagade sig över vissa saker var bättre förr (jo, vi har hört DET några gånger), på det enkla vis att man hade tråkigt betydligt oftare. Man satt i flera timmar och väntade på sin tur på vårdcentralen, man satt länge och väntade på bussen och andra transportmedel, man vandrade runt i tråkighetens sfär varje söndag då hela sverige dog i den kristna bubblan, och man hade extremt tråkigt varje långfredag. Nu har man inte tråkigt längre, nu kan man sysselsätta sig jämt, det är bara att haspla fram mobilen och börja surfa, för alla har ju facebook och mail på mobilen.
Den här gubben var en stockholmare, givetvis. Och hela krönikan bar tonen av att "det är såhär det ska vara för det är tillräckligt många som följer trenden".
Och det är det som gör mig ledsen, för jag vill inte ha internet på mobilen. Jag vill inte skaffa Facebook, det räcker gott och väl med myspace och det är nästan lika illa! Jag vill inte kunna kolla min mail varje kvart för att se vad jag har missat, jag vill bli lämnad i fred av världen utan att den ska knacka på min dörr i tid och otid!
Puff puff, lämna mig ifred du högteknologiska värld! Jag klarar mig med det tidiga tvåtusentalet i bakfickan!

En annan sak som gör mig ledsen är den hemska värmen som svept in över landet. Jag vill inte vara en glädjedödare som hatar sommaren, det vore oerhört orättvist att anklaga mig för det. Däremot så råkar jag ha ärvt min mors gener när det gäller värmetålighet, och den är inte hög kan jag lova. Kryper temperaturen upp mot över 22-23 grader och ingen vind så svimmar jag nästan bara av att vara utomhus, och vare sig glass eller isvatten hjälper en längre stund. Badning brukar kunna kyla ner men om man är en riktigt hemsk badkruka så brukar inte heller den metoden hjälpa.
Jag trivs som bäst när det håller sig kring 2o grader och solen lyser varmt, inte gassar och steker som den gör nu. Det får hemskt gärna regna litegrann också men då blir alla andra så sura... Suck...

Nåväl, imorgon stundar Kulturnatta i alla fall, det ska bli intressant att se vad det blir för spektakel i år.
Krakel Spektakel, akta gardinen. Du faller i farstun och välter kaminen. Ack ack ack! Gardinen den sprack! Tack ska du ha sa herr Palsternack
Hrm hrm...
J's band ska spela bland annat, det är väl det jag ser mest fram emot egentligen. Samt att jag ska köpa ett nytt tangentbord. Måste passa på nu när jag har gott om pengar och min dator äntligen pallar med WoW och skrivandet har kommit igång igen. Jag vägrar fortsätta använda det som jag har just nu, det duger nästan bara till att återvinna.

Ikväll blir det glass glass glass i stora lass lass lass till Wall-E, mysigt pysigt värre!!

EEEVA!!

Spöket i ahlgrens-bilen susar fram genom nysningen

Hohoho, vad min näsa skulle må bra av lite nysningar idag, men är man född med en näsa som inte verkar kunna  nysa som den ska så är det lite svårt... Jag kan inte ens frammana en nysning genom att titta upp i ett starkt ljus, exempelvis solen. Eller rättare sagt; det går om jag lyckas tajma det rätt, men det är sällan som jag lyckas med det. Vi pratar kanske om att 1 av 20 nysningar blir lyckat genomförda på det viset. Det absolut vanligaste är att min näsa tar självmord på ett riktigt obehagligt sätt. Snyft...

Helgen har varit fantastisk i sedvanlig ordning, om ändå inte mer eftersom jag inte har jobbat. Jag och J passade på att njuta av WoW, TMNT samt den helt underbara filmen "All dogs goes to heaven" av Don Bluth:

- Det tog ett tag men efter mycket bråk med både uppdatering, lite väl snabb levlande (hur faen säger man det på svenska??) samt en massa jobbiga transporter så fick jag äntligen min Speedy. Och jag måste erkänna att jag blev mållös när jag plockade fram honom för första gången. Jäklar så underbart söt han är!!
Nu ska man bara lyckas tämja en sköldpadda att använda som stridskompanjon samt hitta en Turtle Mount att rida på så är min nattalv komplett

- Vi hann se ep 4-6 av TMNT igår, vilket är på sätt och vis roliga episoder eftersom en massa nya saker introduceras, som exempelvis Casey Jones, Foot Tech Ninjas och The Sword of Tengu, men annars händer inget särskilt. Morr!
Längtar tills det verkligen börjar hända saker, men det är inte förrän i episod 10 och så långt hade jag inte planerat (egentligen) att vi skulle komma den här helgen. Det får bli nästa gång, och då säkerligen hemma hos mig. J sa att retro saker kändes mer okej hemma hos mig, vilket jag tog som en komplimang.

- Jag förstår inte varför inte Don Bluth har blivit mer hyllad genom åren, för han är bland de absolut bästa i animatörsbranschen. Men aldrig att han har fått credit för något, annat än av oss fans som avgudar hans filmer. Det är synd att jag inte växte upp med de alla, men som liten hade jag endast sett "Thumbelina" (fortfarande min absoluta favorit när det gäller kärleksfilmer), "The secret of Nimh", "A troll in central park", "An american tail" samt "Land before Time". Aldrig att jag såg "All dogs goes to heaven" (iaf inte hela, jag hade bara sett hälften av den på skolan i mellanstadiet) eller "Rock-a-Doodle" eller ens "Titan A.E." som liten, det var så gott som bara Disney som gick på vår tv. Vilket är en rejäl synd i sig enligt mig.
Och ni kan ju glömma att hans filmer någonsin kommer på dvd med de svenska rösterna (som jag minns var riktigt bra, om inte bättre än originalrösterna i bra många fall). Vill du se Don Bluth på dvd idag så får du köpa dem på import, och svensk textning är mer ett undantag än en regel på dessa. Hur sorgligt är inte det?
Jag undrar vem man kan prata med och övertyga om motsaten? Att det faktiskt skulle löna sig att ge ut hans filmer på dvd med svenska rösterna?
Ingen aning, och jag är inte säker på hur man tar reda på det heller. Men antagligen ska man lyckas hitta rätt utgivare, och sedan rätt person att prata med, och vem vet hur besvärligt det kan bli? Högt uppsatta personer inom den här branschen kan vara jäkligt taskiga...
Och innan jag glömmer det, "All dogs goes to heaven" var helt fantastisk i mina ögon, trots att jag aldrig sett hela. Men det är också det fina med Don Bluth, hans filmer är som gjorda för alla åldersgrupper, och det verkar inte spela någon roll i vilken ålder man är i när man upplever dem för första gången.

Snyft...

Ser inte så mycket fram emot nästa vecka, det blir jobb verkligen varje dag den veckan, men jag tror nog att den blir rolig när den väl kommer igång.

Kan man hoppas på i alla fall...

Nej nej nej nej nej nej nej!!

Positivt tänkande!!

Fast hur ska det gå till när man inte kommer att få tillbaka datorn förrän den sjuttonde maj? Och jag som har wow på riktigt och allt...Extremt mycket snyft!
Det blir väl till att teckna en jäkla massa och läsa Liftarens istället, annars lär man inte överleva.
Kan ju öva på att rita murlocs...

Knark i synapserna och trolldeg i gallblåsan...

Jag ville egentligen skriva hörselsnäckan istället för gallblåsa eftersom det klingade bättre, men det passade liksom inte på mitt nuvarande humör så... Poesin fick vara en stund.

Först lite kommande planer om vad som händer i nästa vecka, då jag antagligen inte har tid att skriva:

- Nästa vecka blir det, förutom jobb på hotellet under måndagen och tisdagen, även jobb under Örnexpo i Övik. Så onsdag till söndag ska jag kränga saker under mässan tillsammans med morsan samt Chibiusa och Ischkabell. Vi får välan se hur det går, som det lät på morsan så behöver vi inte vara i montern alla fyra på samma gång, men det får vi väl se. Tanken på att behöva jobba alla sju dagar gör mig dock inte överväldigad av lycka, uhuhuh!!

- Nu på måndag får jag äntligen hem det perfekta terrariumet för Popcorn! 2000 kr, och jag får det terrarium som jag alltid velat ha åt henne; ett slags terrairumbord i trä med ett glaslock. Perfekt storlek (för att inte tala om laglig), perfekt ventilering samt perfekt utformning. Och även om det är begagnat så känns det ändå som en bra investering, för sannolikt så lär det hålla ända tills Popcorn dör, vilket inte lär ske än på några år om hon får ha hälsan kvar.
Inte behövde jag rumstera om i lägenheten heller, allt jag gjorde var att flytta byrån.

- Irriterad inser jag att om jag vill ha hem säsong 3 av TMNT 2003 så måste jag skaffa hem de sju separata dvd-erna, eftersom de inte finns i samlingsboxar annat än i Australien. Jag är ganska säker på att min dator inte klarar av att spela upp region 4 dvd-er. Och eftersom jag börjar närma mig slutet på säsong 2 så kan det vara en idé att beställa hem dem efter Örnexpo då jag fått lön.

- Apropå lön så ska jag dessutom köpa nytt tangentbord till datorn, för det här håller definitivt på att gå sönder. Det är en hel del knappar som man får trycka lite extra på för att de ska reagera.

- Min beställning från Vistaprint bör komma i nästa vecka. Jag fick ett erbjudande där jag som medlem på Tradera fick beställa en t-shirt gratis, och endast betalade för frakten. Lät inte så roligt först, men sen såg jag att man fick bestämma trycket själv. Sure, en gratis tröja tackar man inte nej till.
När väl beställningen var gjord så dök ännu ett erbjudande upp; som tack skulle jag få ta del av ytterligare ett gratiserbjudande om jag beställde inom tio minuter. Valet stod mellan mugg med eget tryck eller pennor. Ja tack till muggar, sa jag, te-knarkare som jag är.
Gissa vad det blev? Haha, det kan ni inte! Men här är bilderna på trycken jag gjorde: 


                                                


Ja, jag är tämligen nördig. Men det är ju knappast en nyhet, och det är sannerligen inte första gången jag blir knäpp över diverse fandoms, även om Meta Knight knappast är en "jag-tror-jag-är-fullkomligt-förälskad-på-ett-alltför-ohälsosamt-vis"-fandom.

Mer då? Nä, annars händer inget särskilt.

Tror jag i alla fall...

Hahahah, jo, några roliga saker händer i helgen;

- J har lovat att hjälpa mig att få "Speedy" i WoW (speedy är en jättesöt sköldpadda du kan få som husdjur under en viss vecka på året, dvs den här veckan) eftersom WoW krånglar så förbaskat på min dator. Vi vet ännu inte vad som är fel, trots att jag har lämnat den för check hos J's brorsa åtminstone tre gånger. Men vad som händer är att när jag sitter och spelar så växlar spelet helt fräckt och oprovocerat mellan att gå på 55-65 fps (frames per second) ner till 7-12 fps, och det är sannerligen inte normalt. Att det händer på folktomma ställen gör inte saken bättre.  

- Jag har lovat J att vi ska börja titta på TMNT 2003. Jag vet, jag tittar ju på den just nu, ska jag inte vänta innan vi tittar på den tillsammans? Oroa er inte, jag är fortfarande såpass barnslig att jag kan se om saker flera gånger på raken utan problem, men med kanske lite väl mycket nöje.
Det enda som oroar mig är att jag säkerligen kommer att vara såpass nördig att jag berättar all trivia för honom medan vi tittar, och det kanske kommer bli lite störande. Jag ska försöka hålla käft, men det är inte lätt när de refererar till så mycket roligt (fast vilken tecknad tv-serie gör inte det, det kan väl inte vara så många?). En hel del saker är tämligen uppenbart men andra småsaker är det inte. Nåja, jag tror jag låter de mest uppenbara sakerna vara och bara nämner de skumma eller extremt triviala sakerna. Visste ni t ex att Laird och Eastman är med i serien? Det visste jag, och det utan att lära mig det från tmnt pedian, där jag har hittat en del annan trivia som jag inte visste om (som t ex att Michealangelo hänvisar till grodan Kermit från mupparna när han i introt till episod 2 säger: "A very wise frog once said, "It's not easy being green," but believe me, he didn't know the half of it.")

Vi får välan se hur det här blir, helg som kommande vecka. Skriver jag inte i helgen så lär jag skriva efter nästkommande söndag.

Being a Ninja Turtle, I've seen a lot crazy things in the past few years, but this really takes the prize. At first, I thought I was dreaming, then I wished I was. But this was no dream, this was definitely a nightmare!
/Donatello, "The King"


Kaktusen kräks och getingarna stirrar förvånat

TMNT nojan verkar ha svårt för att lägga sig, men det är inte så konstigt då det ständigt fylls på med bränsle. Jag är i sanning en hopplös figur.

Det verkar dock som att det verkligen ska komma ännu en live-action film med sköldpaddorna, där filmmakarna tänkte satsa på skådespelare i dräkter med dataanimerade ansikten, dvs samma teknik som i "Where the wild things are". Det verkar ju lovande.
Och enligt peter laird's blogg palblog så ska filmen produceras av Scott Mednick, som även producerade "300", "Superman Returns" samt även "Where the wild things are" ( kan det kanske vara därför som de funderar på samma teknik? Hmm...).
Vi får väl se hur det blir. Filmen är i alla fall satt till 2012 så än är det lång tid kvar, tråkigt nog. Men tills dess så finns det ju annat att gotta sig i. Jag längtar och hoppas på något gott!

En upptäckt som däremot gjorde mig chockad var ett begrepp som jag snubblade som hastigast över när jag surfade runt på fanfiction.net i jakt på vettiga TMNT fics; Turtle-cest. Det var ett okänt begrepp för mig men jag behövde inte precis slå upp det eller läsa några fanfics för att förstå vad det gick ut på.

Vad sjutton är det med kvinnor och incest- och pedofilhistorier grabbar emellan?

Just termen yaoi (om du inte är bekant med begreppet så kan du slå upp det här) har jag som många andra kvinnor svårt att motstå, men inom denna term rör sig också alla dessa incest- och pedofil-historier, där oftast killar i yngre tonåren blir påsatta av sina pappor eller äldre brorsor. Vad är poängen med dessa förutom den mest uppenbara? Är det verkligen möjligt att de kvinnor som gillar det ser förbi det omoraliska i det och faktiskt tar det för vad det huvudsakligen klassificeras som, dvs yaoi? Jag har svårt att tro det, men om det nu inte var så skulle ju heller inte denna undergrupp vara särskilt populär, vilket den ju mot all förmodan är.
Så varför?? Personligen blir jag bara äcklad och upprörd över att att läsa det, och jag kännder det ännu starkare när jag hittar alldeles för många fans. Blä blä blä!!

Jag hoppas bara att min dator kommer tillbaka snart, för jag vill fortsätta mitt nörderi-tittande på 2003-serien och inte tänka för mycket på galna incest-fans.

Apropå, ganska nyligen (eller tja, november förra året?) så såldes rättigheterna till TMNT till Nickelodeon som kommer ta över universumet, även om Laird fortfarande har yttepyttelite att säga till om. De planerar att skapa en ny animerad serie som ska börja sändas antingen nästa år eller 2012. Jag undrar just vad de tänker hitta på, jag är personligen ganska skeptisk mot Nickelodeon.



RSS 2.0