Lättnad, hunger och stress i fruktsalladen

Begriper inte riktigt varför jag ska ha dessa jobbiga titlar, ingen utom jag förstår dem ju...

Nåväl, nu är psykologin bortgjord helt, gjorde det sista kursprovet idag, som förövrigt gick över alla förväntan. Jag är osäker på om jag kommer att spika det men det lär nog bli ett MVG i alla fall, yey!

Nu är man istället hungrig så jag borde köpa mig något att äta, men jag är extremt kluven om vad. Något enkelt i alla fall. Och nyttigt förstås, jag har läst alldeles för mycket näringslära för att säga annat. Ja, och givetvis billigt. Attans, det finns typ inget sånt! Gaah!!

Nå, jag borde gå igen, annars blir nog syrran lite grilsk. Hon och jag står nämligen på Nolia Weekend den här helgen och säljer lite prylar, och hon vill nog inte stå där helt själv så länge. Visserligen har jag varit borta i lite över en timme men.. äh!

Ska bara fixa maten först... Dumma mage...

Snark...

Och trevligt lov för resten, nu stundar Halloween!!

Halloween är underskattat

Här strosar jag i det typiska men trivsamma oktobervädret (regn, kyla och blåst) och letar efter halloween-skyltningar i butikerna på stan. Och hittar ingenting!
Visst, jag kanske är lite tidigt ute men jag blev bara nyfiken. Dessutom är det väl inte tidigt utan snarare sent? Halloween infaller om ganska exakt två veckor, vilket ju inte är så gott om tid. Herregud, jag som har planerat in halloween-städning imorgon och givetvis smyckning av huset!

Halloween är bra underskattat och det märker jag framförallt när jag strosade förbi Guldfynd i kungspassagen. De har redan börjat med julskyltning och försäljning av diverse julprylar, som t ex Jesus-krubban och juleljus, samt även tomtar i olika storlekar! Det är ju för helvete bara oktober!! Vart tog Halloween vägen?
Visst, jag kan förstå de äldre generationerna som tycker att Halloween är en kväll med enbart bus, vandalisering och våldsamma fyllefester till läskiga eller kanske till och med anstötliga soundtrack och skräckfilmer. Men Halloween är vad man gör det till!

Nu ska jag berätta hur vi gör hemma hos mig (och som jag fanimig tänker ta med mig när jag flyttar ut!!):
Vi smyckar hela huset i stort sett med girlander i olika former (fladdermöss, pumpor, döskallar och spöken), spindeltrådar (av bomull såklart), insekter på skåpluckorna i köket (tusenfotingar, flugor och om vi lyckas även fladdermöss, de är lite knepiga att få fast), söta prydnader (häxor, svarta katter, pumpor, gravstenar osv), pumpalyktgirland i köksfönstret och givetvis plastpumplyktan som blinkar i rött, grönt och gult.
Sen på själva kvällen äter vi en halloween middag som oftast består av köttfärspaj med döskallelock (yummie) och bloddrinkar (ofarlig röd saft till barnen och rött vin till de vuxna). Ett år bjöd jag på en "masksoppa" med spaghetti i men den råkades bränna vid så den vart inte särkilt populär.
Resten av kvällen ägnas åt tradionen filmafton, där vi alltid (utan undantag!) ser "Nightmare before Christmas". Ibland ser vi även "Hocus Pocus" samt en till Halloween film (jag skulle persnoligen i år vilja se svartvita familjen addams, det var länge sen!). Till det äts det halloween tilltugg som mardrömmar (en variant på drömmar som är godare), dammkakor (innehåller inget damm, jag lovar), muffins i form av ögon eller spindelnät, samt även halloween godis från ICA Maxi (eller valfri stormarknad).
Vi brukar även spela spel, vi har ett jätteroligt spel som känns som väldigt mycket halloween. Det heter "Atmosfear", och vet ni inte vad det är så får ni söka på det.
Ibland tvingar mamma oss att lyssna på hennes skräckhistorier, hon brukar oftast köra en variant som går ut på att vi alla barn är ensamma hemma och så försvinner vi en efter en, och jag lovar att hon gör det ruskigt bra (haha, vilken dålig ordvits...).
Det är dessutom den enda kväll på året (förutom nyår) som alla får vara uppe till tolvslaget och "uppleva" spöktimmen.
Givetvis spelas läskig musik till, som det där läbbiga bandet där det finns en massa läskiga ljud inlagt, ljud som man inte riktigt kan definiera och som helt plötsligt urartar till plågsamma skrik i fjärran och morranden. Uhuhu!
Jag funderade på om vi i år kanske skulle spela "Umma Gumma" av Pink Floyd, den om någon är också läskig ("co-co-come back...").

Så ser Halloween ut för mig, samt även att jag klär mig uteslutande i svart med gotiska detaljer genom hela oktober. För mig är Halloween bland det roligaste jag kan tänka mig, och faktum är att det slår julen med hästlängder. Okej, kanske inte hästlängder, julen hamnar inte långt bakom precis. Skit samma.

Sluta underskatta Halloween, den är vad man gör den till! Om inte annat kan man väl klä sig mörkt och visa respekt och vördnad för de döda, vilket ju var ursprungstanken från första början. Men inte ens det vill folk göra...



Tröttheten spelar på trots att orkestern sagt sitt

Jag har sovit alldeles för lite den här veckan, jag känner mig trött och orkeslös och har absolut ingen lust att fara hem och städa huset. Men tyvärr är jag alldeles för mycket av en modern människa som inte tillåter mig själv att vara trött. Åhnej. Istället kommer jag att fara hem (väntar bara på att Misse ska bli klar med sitt på skolan så att hon kan skjutsa mig) och städa, och tvätta en massa. Annars vet jag att päronen kommer att bli arga, besvikna och förtvivlade och det orkar jag inte med just nu, det har varit tillräckligt av det nu i veckan.

Egentligen borde jag göra lite ärenden, jag lovade att köpa en datamus åt Misse eftersom hon inte har samma möjlighet som jag att ta sig in på clas ohlson (jojo, så går det när skolan ligger 4,5 mil bort). Det borde jag göra nu istället för att sitta här, men jag drar mig. Just nu är det jobbigt att röra på sig, så trött är jag. Men jag har bara mig själv att skylla tråkigt nog.

Dessutom måste jag påbörja min rapport till samhällskunskapen, för det har jag inte gjort än. Jag har bara valt ämne (homosexuellas rättigheter i mellanöstern) och det kommer man inte långt med.

Gaah, och den där rapporten från dissikering av lake måste ju mailas in idag. Attans!

Tack och lov att psykologikursen snart är över, då kanske man kan fokusera mer på de andra kurserna. Jag vill inte gärna ge upp en kurs bara för att jag är lite trött pga sömnbrist.

Aja, det är väl bara att börja röra på sig antar jag...snark!

Beroendeframkallande (livsnödvändiga) ämnen

Nu var det ett litet tag sen jag skrev, hoppsansa!

Det har visserligen inte hänt alltför mycket. Jag har blivit beroende av Warcraft III, stickning/virkning och Turtles, det är väl också allt antar jag.

Okej, så förbaskat lite är det ju inte. Warcraft III går ganska bra, jag börjar äntligen fatta alla detaljer och kunna slåss utan att behöva börja om på nytt hela tiden. Jag lyckades till exempel ta mig igenom hela tre kapitel på raken utan att behöva börja om på de odödas campaign, som nu förövrigt är avslutad till min stora sorg, den var rolig att spela.
Så nu börjar man istället som orch, vilket jag har sett fram emot. Jag är extremt nyfiken för hur historien ter sig sen nybörjarkapitlen.

Sen stickningen, vi har väl redan konstaterat att jag har lite pensionärsbetoning över mig? Hursomhaver så har jag påbörjat en hel del stickningsprojekt sen jag upptäckte den jättemysiga garnbutiken undangömd på en gårdsplan i stan. Jag trodde vi bara hade en garnbutik men icke, två är vi minsann belönade med. Och den nyupptäckta butiken är så fruktansvärt mysig!! Det kryllar alltid av en massa rara tanter som vill sticka strumpor och tröjor och letar febrilt efter de rätta garnerna.
Själv stickar jag puls- och benvärmare och i viss mån strumpor och tröjor. Jag har ganska precis fattat hur man stickar med strumpstickning men nu har det kört fast vid hälen och jag kommer inte vidare. Egentligen borde jag be M om hjälp men hon är upptagen med annat.
Däremot har jag stickat färdigt en av mina blivande pulsvärmare i ett jättemysigt svart garn som är jättevarmt och gosigt. Tänkte göra en maka och tre par till i olika modeller, så kan man variera sig lite.
Annars har jag en massa olika projekt på gång. Jag håller på att sticka strumpor i ett jätteroligt självrandigt garn som skapar sina egna färgmönster, vilket är skitkul! Dessutom stickar jag en tröja i ett svårstickat men jättemysigt fluffigt rosaflammade garn efter ett gammalt mönster från M, som jag tror kommer bli jättebra. Fast det går trögt förstås.

Som om inte det vore nog så virkar jag dessutom. Har virkat ett par tofflor som vart jättevarma och mysiga. De använder jag flitigt på våra kalla golv. Sen håller jag även på med en mössa samt en matchande gjord av mormorsrutor i ett roligt flammande garn. Får vi väl se vad det blir utav det.

Turtles har jag precis nyligen blivit beroende av. Och det är Traderas fel. Där hittade jag nämligen igen den absolut första tidningen jag läste, nr 5 1996, till salu. DEN SKA JAG HA!!!
Host, lite väl över entusiastisk tror jag. Men hur tror ni att det känns när man har längtat och letat efter just den tidningen i närapå 10 år? Herregud vad jag är gammal...

Nä, nu måste jag gå igen. Ska försöka få i mig lite middag innan man träffar trollsländan

RSS 2.0