Temporär död bland de levande i massgraven

Som jag misstänkte så gick matteprovet inte alls, och det blir ett IG i Matte C. Igår gjorde det mig helt förkrossad men efter mycket tårar och några timmars temporär sänkning av självkänsla så insåg jag att det egentligen inte spelar någon roll. Jag kan visserligen glömma arkitekt programmet, men även om jag hade fått G så tror jag ändå inte att jag skulle ha kunnat komma in, särskilt inte som antalet sökande var ca 5 personer per plats. Jag har inte ens gjort högskoleprovet.
Så det bästa är egentligen att lägga sådana planer åt sidan ett tag och sysselsätta mig med något annat under tiden. Det finns trots allt mer saker som jag vill studera, såsom journalism, konst, historia samt även naturvetenskap av något slag.

Kulturnatta på lördag håller dessutom på att stressa upp mig, jag har fem bilder att ställa ut och ingen av dem är helt färdiga (även om åtminstone två av dem endast har detaljarbete kvar). Det gör mig vansinnigt arg på mig själv, för åtminstone tre av bilderna har jag kunnat göra klart för länge sen. Men är man dum så...

Till på köpet så startar Örn-Expo idag, den stora mässan i Ö-vik, där man ska stå och jobba under torsdag och fredag med mamma. Själva jobbandet är inte farligt, även om det kan bli långtråkigt med säljande ibland. Det är fritiden jag oroar mig för, jag tror nämligen att mamma kommer vara såpass socialt törstig att hon inte tillåter bildarbete i rummet vi hyr. Så det blir till att teckna som en galning ikväll, hur nu det ska gå.

Egentligen så är det kursprov i Fysik idag, men jag skrev upp mig på G-varianten där frågorna är lättare och man kan åtminstone skrapa ihop ett G i slutbetyg, och det vet jag inte om det är samtidigt. Jag borde försöka leta upp lärarn medan jag ändå är här på stan. Men jag tror att jag ska pröva mail-varianten först.

Jaja, vi får se hur det går helt enkelt.

Och änglarna kastar sten

Jag är ganska så ledsen just nu... Eller just idag, vilket är sorgligt eftersom min tredje yngsta lillasyster Chibi-Usa fyller år idag (not: Vi har skumma smeknamn i vår familj, tyck inte illa om oss för det). Men jag har ingen riktig anledning att vara ordentigt glad

Det är främst över matteprovet idag, jag mår så illa över det. Det känns verkligen inte som att jag kan tillräckligt, utan en elak röst i mitt huvud skriker oupphörligt "Du borde ha pluggat mer!!"
Och ja, det är sant, jag borde ha pluggat mer. I början av terminen pluggade jag matte varje kväll. Sen blev det svårare när derivator kom in i bilden, jag hängde inte med på lektionerna och kvällspluggningen strök med. Tyvärr...
Nu har jag en sådan våldsam ångestklump i magen över det här att jag har god lust att spy över tangentbordet (jag är dock tillräckligt förnuftig för att låta bli). Det känns verkligen inte som att det kommer att gå bra!

Med J känns det inte heller bra, för inget jag kan göra skulle kunna få honom att känna sig bättre och tryggare i sin situation.
Jag kan inte skaffa jobb eller lägenhet i syfte att ta hand om honom, han mår redan dåligt över att han inte har åstadkommit något medan jag har pluggat närapå 8 kurser på komvux.
Jag kan heller inte hjälpa till ekonomiskt för det har jag inte pengar till, jag är en fattig student som alla andra fattiga studenter som endast lever på studiebidrag.
Till råga på allt får jag dåligt samvete över att fara hem till J när jag vet att de har det dåligt ställt, och snylta på deras tillgångar. Jag råkar vara uppfostrad så...

Just nu vill jag bara fara hem och glömma livet en stund, men verkligheten är inte så snäll...

Blinda reflektionslagar och döv biologi

Jag misstänker starkt att jag har någon form utav öroninflammation i ena örat för det finns ingen smuts att avlägsna med revaxör. Ändå är jag nästan helt döv på det örat och ibland slår det lock på ett riktigt obehagligt sätt.

Trots det så mår jag riktigt bra. Min kattunge har kommit hem! Han heter Leo och är nu tolv veckor (om jag fick rätt födelsedatum). Än så länge får han endast röra sig i köket och pannrummet men efter helgen flyttar han in i mitt och syrrans rum. Ajöss du sköna sömn!

Matten har äntligen klarnat till. Bara en vecka till Nationella Provet så förstår jag äntligen vad exakt derivata är och hur man räknar på det. Och det gör mig stressad! För hur mycket måste jag inte plugga in och lära mig till på fredag?

Jag hoppas att jag får fara hem till J idag, för jag även om jag är stressad över matten så ids jag inte sitta och plugga i 6 timmar innan Kulturnatta mötet.

Annars så... har jag fysik nu snart, snark!

Och inte kan man äta nå

Ankomst av en ny katalog med översvämmande innehåll

Nu var det sannerligen ett tag sen jag skrev något här. Måste tyvärr erkänna att det går trögt med att få internet till min dator, även om jag inte riktigt kan förstå vad problemet är (men jag är å andra sidan bland de sista man ska fråga om datorer).

Sen dess har det ju hunnit hända en hel del i mitt liv, men hos vem gör det inte det? En månad är trots allt ganska lång tid för saker och ting att hända på, dessutom en sådan härlig sådan som april.

Jag har blivit äldre och fyllt 21 år, en inte alltför rolig ålder när man lider av peter pan-syndrom. Särskilt inte heller som den biologiska klockan har satt igång med sitt tickande (enbart tickande dock!)  och man själv vill göra tusen och en andra roliga saker än vad som förväntas. Håhåjaja.

En rolig term jag har stött på är amigurumi, dvs virkade dockor av olika slag. Visserligen hade jag redan fått en virkad sköldpadda av min vän Louser i julklapp men inte sjutton visste jag att det var något så speciellt. Men jo, uppenbarligen, och jag är jätteglad över att jag också har upptäckt dessa underbara små varelser!

Underbart söta dockvarianter av mina största idoler genom tiderna!
Hittade beskrivningen till dessa sötnosar på en annan blogg, tänkte göra ett försök

Hum hum, vad mer?

Jo just ja, nu börjar skolan gå mot sitt slut, och det är inte det lättaste eller det roligaste kan jag berätta, även om jag nu gillar att plugga. Nationella provet i Matte C går av stapeln nästa fredag, veckan därpå är det kursprov i Fysik, nu på fredag har jag mitt näst sista kemiprov och nu på måndag har jag det första av två prov i biologi, gaah!!
Vi får se hur det här går, själv är jag ganska skeptisk.

Jag har även ryckt upp mig lite på vänner-fronten och faktiskt försökt ringa runt folk för att hitta på något. Eller bara ringa för att säga hej-kommer-du-ihåg-mig-förlåt-för-att-jag-inte-hört-av-mig-tidigare.
Rävpojken blev väldigt glad över detta kan jag säga. Men vi har å andra sidan inte pratat ordentligt med varandra på länge, så det var väl egentligen bara på tiden. Nu skulle det bara vara trevligt att träffas också.

Och så har jag fattat det stora beslutet av adoptera en kattunge. Vi får se när den kan komma, jag hade hoppats på helgen då det bara är jag och Misse samt våra pojkvänner hemma. En kattunge måste ju få lite tid att vänja sig vid sitt nya hem och det kan vara lite lättare när inte nio nya människor springer omkring i ett stort nytt hus.
Mor min var först inte så pigg på den idén, hon tycker att vi har tillräckligt med djur hemma. Men då hon var införstådd med att jag skulle köpa allla grejer själv till den, samt även ta med mig den när jag flyttar hemifrån så var hon lugn och tyckte att jag fick göra som jag ville. Yey!
Jag har redan köpt matskål, kattsele och speciellt kattungefoder. Allt som fattas nu är nån form utav kattkorg (och var hittar man såna? På djurmagasinet har dom bara larviga bäddar av tyg och skumgummi, en sån kan jag göra själv!!) samt även en transportbur, men den sistnämnda hade jag tänkt fixa när ungen ska hem.
Längtar sannerligen, popcorn är inte mycket att kela med även om hon är söt.

Kulturnatta närmas och vår alternativa sådan verkar bli av, yey! Jag ska vara med i utställningen och ställa ut som det ser ut nu åtminstone 5-6 bilder. Men mer om det senare

Nu ska jag nog pallra mig till stan och försöka få något vettigt skolarbete gjort. Kanske kan jag och SB fixa lite biologi tillsammans, om hon inte är alltför ofokuserad förstås.

Nu är glada våren här, underbart!!

RSS 2.0