Medan biblioteket brinner och sniglarna gråter

Okej, först ett litet erkännande: Jag är något av en skrift- och minnesknarkare. En morgon kan jag vakna med en otrolig ångestkänsla i bröstet som inte släpper vad jag än gör. Lindrigare blir det först när jag inser att det var länge sen jag skrev dagbok eller uppdaterade bloggen, men vad gör man åt det när man inte har tillgång till internet?
(En hemläxa till er alla som lånar böcker på biblioteken; låt aldrig någon annan lämna igen böckerna åt er, missförstånd uppstår så lätt och sen sitter du där med en fet skuld samt ett spärrat konto, som först nu kunnat återbetalas... håhåjaja)

Liten uppdatering eftersom jag inte har så många minuter kvar på min bokning:

- Jag har numera jobb som extrastädare på Stora Hotellet, vilket till skillnad från andra s.k. skitjobb som jag har haft genom åren, tvärtom är riktigt kul och givande. Tröttsamt, javisst, men kul.
Förhoppningsvis är en flytta-hemifrån-idé inte lika omöjlig längre.

- Apropå flytt så ska familjen flytta från det gamla rosa huset till ett nytt strax utanför Vännäs alldeles vid älven. Ett jättefint hus med stor tomt, en lagård samt en bit åkermark. Ett problem bara, det ryms inte nio personer där. Alltså måste jag flytta hemifrån och det illa kvickt eftersom de ska flytta in i huset i februari. Men var hittar man en lägenhet som rymmer en person samt en katt och en sköldpadda och som inte slukar hälften av min lön i hyra?

- Och apropå den där flytten så måste ju då vårt hus säljas, men det går inte när det ser för jävligt ut. Så det har påbörjats nån slags panikartad renovering därhemma, som visserligen gör att det ser fräscht och snyggt ut (särskilt toaletten på nedervåningen som man har fått skämmas för under alla dessa år men som nu är så fin att jag själv vill flytta in), men samtidigt kaosartat stök som omöjliggör ett 100 % normalt boende. Det står färgburkar, tapetrullar och sopsäckar överallt, och jag har inte kunnat sova i min säng på närapå två veckor på grund av alla prylar som blivit dumpade där (oroa er inte, jag sover i bäddsoffan i musikrummet, den är minst lika bekväm). Det kommer bli skönt när allt trams är över.

- Leo, kattungen jag tog hem ni minns, har blivit större och mår till synes bra. Snart blir han kastrerad till J's stora förskräckelse, mohahah! Skämt åsido, det är tyvärr tvunget eftersom han har börjat revirmarkera på fel ställen, dvs inomhus på mammas möbler, gissa om hon är glad. Knappast, så där ryker femhundra spänn nästan på en gång, snyft!

- Jag har äntligen hittat igen min barndoms musik, som jag aldrig kunnat hitta igen eftersom jag inte minns texter och heller inte har världens gehör, och dessutom är för blyg för att tralla. Men nu hittade jag dem när mamma drabbades av en nostalgitripp och spelade dem medan hon städade:
¤Ancient Heart av Tanita Tikaram (jösses, va länge jag har sökt efter "Twist in my sobriety"!!)
¤Vol 1 av Traveling Wilburys, som jag kan varenda melodi till upptäckte jag sen.
Happy, happy, happy!

- Just ja, efter att ha fått hem ett specialerbjudande från synoptik som sa att om jag gjorde en synundersökning skulle de ge mig tvåbiljetter samt linser speciellt framtagna för mig. What? sa jag, innan jag såg att linserna var utforskade och framtagna för astigmatiker: 

Vid astigmatism har ögats främre skikt en oregelbunden form som liknar ett ägg, medan ögat hos en person som inte är astigmatiker är formad som en apelsin. När en ljusstråle faller in i ögat gör ytojämnheten att den bryts ojämnt, och ger en förvriden bild snarare än en enda punkt på näthinnan.

Hittade infon och bilden på acuvue's hemsida

Coolt!! Särskilt som jag trodde att det endast fanns översynthet och närsynthet... Dumma lilla mig...

- Fortfarande ihop med J, och fortfarande i överlag lycklig med honom. Faktum är att jag är egentligen bara pigg och glad (och vi bortser från jobbet förstås) när tillbringar tid med honom hemma hos sig.

Kan jag berätta nåt mer...
Nej, inte just nu...

Vi synes nog senare i veckan, förhoppningsvis!


RSS 2.0