Hur man (inte) blir en eremit

Att bli eremit är tämligen enkelt.

Först och främst behöver du ett problem. Och det ska inte vara vilket problem som helst, det måste vara ett riktigt jävla problem som du inte löser i första taget, ens med experthjälp. Även om det låter so ett hårt krav är det fortfarande tämligen brett, för det kan röra sig om i stort sett vad som helst. Problem som till exempel bostadslöshet eller svält räknas dock inte då de är alltför stora och svåra.

När du väl har ett problem så ältar du det i döddagar så att resultatet blir att du blir riktigt cynisk och bitter, och du får absolut inte se på problemet som om du är skyldig till det. Det är ALLTID någon annans fel.

Sen utger du dig från att vara den olyckligaste och argaste mmänniskan i världen men bara så att folk fattar att du inte mår särskilt bra. Du får absolut INTE tala ut om problemet med någon vän. Hitta på alla tänkbara undanflykter till varför du inte skulle berätta det och använd dig sen av dom.

Till slut överger dina vänner dig automatiskt, eller tvärtom. Ta daa! Inga vänner, inga problem!

Familj kan vara lite knepigare men starta ett riktigt stort världskrig och var så jävla bänn att du inte står ut med dem. Sen ska du vara riktigt långsint och aldrig förlåta dem, för kom ihåg att inget är ditt fel, det är alltid någon annans.

Efter detta flyttar du till en risig stuga ute i skogen där du i din tysta ensamhet beklagar dig över livet.

Om du lyckas med allt detta är du en eremit, och då är det bara att gratulera.

Som om jag skulle överleva som eremit, jag har endast kommit till steg 3 och jag mår tämligen skit över hur jag beter mig. Men det ska bli ändring på det.

Återkomst till de norrländska inlandsskogarna

Nog borde man väl vara tämligen urbaniserad om man blir glad av att se asfalt på vårkanten? Jag gissar på det och då är jag nog tämligen urbaniserad, sorgligt nog. Men det hindrar mig inte från att längta till skogen när den börjar bli grön och fåglarnas kör är i full gång. Särskilt skogen hos gammelpäronen, även om den är att föredra på vintern. Sommarens skog har dock två trevliga fördelar, ljunghederna och viltvattnet. Synd bara på alla småkryp men det går ju trots allt att skydda sig från, och vem har i sverige dött av ett eller två myggbett? Blivit irriterad ja, men det dör man sannerligen inte av.

Dessutom har vi ju lillsnufsan som är så söt och busig. Särskilt när hon får igång Frosten på bus och skoj. Och jag lovar, när de två busar tillsammans, då tittar man gärna på i evigheter, så mycket nöje är det i det.

Norrländsk, ja!

Attityd som hos ett treårigt barn

Att leva med ett Peter Pan-syndrom kan vara riktigt besvärligt. Särskilt när du är såpass gammal att du borde ha lärt hur man lever i vuxenvärlden, men inte lyckats. Istället för att hitta jobb, gör du hellre något roligare, såsom att spela dataspel eller måla, eller i mitt fall läsa serier. Ständigt går man runt med dåligt samvete över hur man missköter både sig själv, sin tid och sitt liv, men samtidigt så vill man inte riktigt göra något åt det. Oftast slutar det med att man hamnar i ett riktigt skitjobb där man vantrivs, och allt som har med myndigheter och överheter att göra hatar man. Till slut slutar man på ålderdomshemmet, cynisk och bitter, och ångrar att man inte tog livet av sig tidigare.

Det man istället ska göra, är att lära sig hur vuxenvärlden fungerar, spela med och leva sitt barnsliga liv som man vill ändå. Man mår bättre, man klarar sig utan större problem och man kan ha riktigt kul.

Då var det ju bara det där om att lära sig... Jag är tämligen säker på att knappt de vuxna vet hur deras värld fungerar.


RSS 2.0