Meningslöshet i röda havet och de rosa molnen

Det finns många saker man kan förvånas över när det gäller mänskligheten, personligen förvånas jag varje dag. Ibland över återkommande saker, ibland över nya. De återkommande sakerna brukar sällan vara av någon trevligare sort, i det sammanhanget rör det sig oftast om saker man ideligen inte vill få bekräftat.
Jag antar att ni redan har gissat att det är om något sådant jag ska skriva om. Och tyvärr så är det sant; idag har jag återigen förvånats av ett obehagligt faktum.
Det faktum att en slags meningslöshet kryper inpå, och du börjar tänka att det lönar sig inte att försöka ens eftersom du vare sig får uppskattning eller den där speciella njutningen av att du har utfört ett bra arbete.

Liten, snäll, dum och naiv som jag är (tyvärr) så hoppas jag hela tiden att det ska ändras. Att de ska se att det börjar bli lite ordning, att man faktiskt försöker bidra med det man kan åtminstone, men det verkar som om det aldrig märks. Jag börjar bli väldigt trött och ledsen över det faktum att jag ständigt förvånas över att det inte är så här. Och jag börjar bli riktigt less på alla kommentarer som fälls helt utan tanke.
Det är nästan lite oroväckande för mig när jag inser att jag allvarligt börjar fundera på om mänskligheten kan vara trevlig överhuvudtaget. Och att vara cynisk på det viset är inte särskilt roligt. Speciellt inte som när man vid enstaka tillfällen faktisktf örvånas över motsatsen och inser att lite trevlighet finns åtminstone. Jag behåller gärna den känslan men det är sällan jag får det.

Det är nästan så illa att jag faktiskt börjar fundera på om hela livet är meningslöst, och om man överhuvudtaget måste leva det. Att bara vilja leva för att man fruktar döden känns inte som ett tillräckligt gott skäl.

Jag vill verkligen inte känna såhär. Jag vill ta hand om mitt liv och reda upp alla trassliga knutar som fortfarande finns. Men om det inte kan ske till någon nytta eller uppskattas i det långa loppet så vet jag inte vad jag vill längre.


Med tårta i munnen och salpetersyra i magen

Jag nämnde som hastigast i mitt förra inlägg att födelsedagar är bland de mest heliga och glädjeskapande för mig. Därför vaknade jag med en orosklump i magen, och det enda som cirkulerade i mitt huvud var:

"Jag hoppas att Chibis födelsedag blir så bra som hon vill ha den"

Den började bra på morgonen i alla fall. I vanliga hittar alltid P-Päron något att bråka och skrika över, för att sedan avsluta med meningen "det är inte lönt, det är aldrig någon som lyssnar". Men inte idag, turligt nog.
Chibi hade dessutom fått lov att vara ledig för att kunna vara Frost-vakt när nu M-Päron skulle på kurser hela dagen.

Nu har jag stått och bakat ända tills nu och är ännu inte färdig. Choklad-crossianter och aprikos- och chokladbröd har jag hunnit med, sen ska jag även göra en jordgubbsrulle samt något annat, men det där "annat" har jag inte listat ut ännu vad det skulle kunna tänkas vara.
Man känner sig ganska duktig när man bakar mycket och det blir ett kanonbra resultat av alltihopa. Särskilt när man aldrig provat på att baka det tidigare, jag personligen är mer en sockerkaks- och smulpajsbagare. Fast det håller inte päronen med om.

Grattis på födelsedagen Chibi! Jag hoppas att fortsättningen blir lika fin, glad och bra som nu innan.

Nu önskar jag bara att man personligen mådde lite bättre och slapp tänka för mycket. Så går det när man har för mycket kunskap och delaktighet och dessutom är naiv och snäll. Fast jag har ingen större lust att tänka motsatsen så enda lösningen är väl att stå ut och faktiskt leva med det. Det borde ju inte vara så svårt?


Ögon som ser i kors och en hjärna som rinner ut genom öronen

Det är väl ungefär så det känns när man är riktigt trött, vad jag förstår. I alla fall enligt folk som med konstiga metaforer ska beskriva exakt hur trötta de är, vilket är lustigt, eftersom man ju faktiskt förstår bättre när man använder just metaforer. Gärna konstiga och bildliga sådana.

Fast nu ska ju inte jag sitta och prata om metaforer utan faktiskt konstatera att även jag är trött. Mest mentalt faktiskt, men även fysiskt.

Brukar man inte säga att mänskligheten blir aldrig nöjd? Hur kommer det sig?

Personligen är jag extremt trött på denna egocentriska kamp som alla verkar föra. Alla ska ta sig till ett gemensamt mål och vi MÅSTE hjälpas åt, men jag tänker bara glädja mig för min egen vinning och går det fel så är det alla andras fel.

Enade vi stå och hand i hand vi gå... FEL!! Snarare sida vid sida vi stå och ensamma vi gå.

Det är vid sådana tillfällen som jag blir riktigt ledsen och känner av den där hemska oron om att det aldrig kommer att förändras, vad man än gör. Istället för att blicka framåt och ta med sig erfarenheter och visdom från det förlutna så ska de negativa kunskaperna och händelserna från det förflutna ältas om och om igen till döddagar. Hur ska man kunna ta sig framåt när man fortfarande transporterar sig själv eller andra bakåt i tiden på ett självdestruktivt sätt?

Till råga på allt elände så fyller Chibi 15 år nu imorgon. Det känns inte som om det finns någon glad födelsedagsstämning här och det gör mig bara mer ledsen. Födelsedagar ska ju vara roliga och något att se fram emot, inte något slags tvång en gång om året.

Nåja, jag ska åtminstone göra mitt bästa av situationen och åtminstone baka hennes favoritkakor tills dess. Jag har ännu inte tappat all tillit och hopp för att inte kunna spetsa bakverken med kärlek.

Jag ska då åtminstone försöka se till att hon får en bra födelsedag. För mig är födelsedagar bland de heligaste och mest glädjeskapande som finns.

RSS 2.0